Musikken i skolen og fritiden

Musikken i skolen og fritiden

Musik og sang er en vigtig del af børnenes liv. Ikke bare lytter de til musik i mange timer hver dag, når de med headsettet fra deres smartphones proppet ind i ørerne, men mange børn er også selv udøvende musikere. Enten via skolernes musikundervisning eller i fritiden, hvor de følger musikundervisning, kor og orkesterhold i de musikskoler, som findes rundt omkring i de fleste kommuner.

Der er ingen tvivl om, at mange af sangere og orkestermusikere, som i dag befolker scenerne, har fået grundlagt deres musikalske evner og musikalske interesse i de musikskoler, hvor de har fulgt musikhold som børn. Her kan man lære det meste fra sang over klaver til guitar, slagtøj og rytmisk kor.

Et tilbud fra samfundets side

Den frivillige musikundervisning, der foregår i landets forskellige musikskoler, er et tilbud efter folkeskolelovens § 3 stk. 6, som handler om undervisning i elevernes fritid. Blandt de mange skoler er Aarhus Musikskole, som er blandt landets største, og skolen har gennem tiden fostret virkelig mange fine talenter. Blandt andet pianisten Elisabeth Guang, som går på skolen, og som blev udtaget til at repræsentere Danmark ved den store musikevent Aarhus International Piano Competition 2019,

Det har stor betydning for mange børn, at de kan komme i gang med musikundervisningen via dette tilbud fra det offentlige. Ikke alle kommer fra musikalske hjem, men har lysten til musikken iboende i sig alligevel, og de kan blive skubbet godt i gang med musikkunsten via musikskolerne og på den måde få understøttet deres talent og interesse. Måske bliver de verdensstjerner en dag!

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

dante