Udsmyk dit hjem med litteratur og poesi

Udsmyk dit hjem med litteratur og poesi

Man er som regel ikke i tvivl, når man træder ind i et hjem, hvor der bor en bogelsker. Der står selvfølgelig en bogreol i stuen, ofte en stor en af slagsen fyldt med spændende bøger. En flot bogreol pynter i ethvert hjem, og derudover kan man også udsmykke sine vægge med poesiplakater, som vi vil fortælle mere om.

Farverige bogrygge på reolen

Som bogelsker kan man have mange forskellige præferencer. Elsker man krimier, så står der sikkert bøger af populære krimiforfattere som Jussi Adler-Olsen, Jesper Stein, Liza Marklund, Sara Blædel, Jo Nesbø, Katrine Engberg m.fl. Er man vild med at dykke ned i biografier, så finder man sikkert forskellige biografier om politikere eller skuespillere som Henning Jensen eller Ghita Nørby, eller man er i gang med at læse Casper Christensens biografi. Det kan også være en sportsstjerne som Niklas Bendtner, man læser om. Er man vild med moderne litteratur og poesi, så kan det være, at man læser Naja Marie Aidt, Olga Ravn, Tove Ditlevsen, Søren Ulrik Thomsen eller Helle Helle. Bøger har ikke blot forskelligt indhold – de har også forskellige omslag, og når de står på bogreolen, så danner bogryggene en flot farvemosaik. Fysiske bøger kan også arrangeres i bogreolen efter farven på omslaget, og på den måde kan man sige, at bogreolen bidrager både med underholdning og bliver en slags farverig udsmykning af hjemmet.

Favorit læsehjørne

En bogelsker vil ofte have et favorit læsehjørne i sin bolig. Det kan være i sofahjørnet eller det kan være en lænestol, som er placeret i et hyggeligt hjørne med en læselampe. Man kan desuden købe et sisal tæppe og lægge på gulvet, som også bidrager til den hjemlige atmosfære på en hyggelig og afslappet måde. Tilbringer man megen tid i sit hjem, kan man glæde sig over, at sisal tæpper er slidstærke og nemme at rengøre.

Poesi på væggen

Nogle læsere er så begejstrede for deres yndlingsdigtere, at de køber poesiplakater og hænger dem op på væggen. En poesiplakat er smuk og farverig og har påtrykt digte – eller uddrag deraf – på en smuk baggrund. Hvis man fx er fan af Søren Ulrik Thomsen eller Jørgen Leth, eller man synes, at Inger Christensen eller Tove Ditlevsen skriver vidunderligt og rammende, så kan man købe poesiplakater online. Man kan bestille poesiplakater og få dem indrammet og dermed kan man udsmykke sine vægge med de digte, man sætter allermest pris på. Poesiplakater kan hænge i stuen, hvor man sidder og læser. Eller de kan hænge i soveværelset, hvor de man kan kigge på dem, inden man falder i søvn og se dem som det første, når man vågner om morgenen. Det kan også være, at man ønsker at byde andre velkommen med et smukt digt, og derfor har poesiplakater hængende i sin entré.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

dante