Nyd kunst i Danmarks natur

Nyd kunst i Danmarks natur

Kunst og kunstværker er ikke blot noget, der findes indenfor på muséer, restauranter, hoteller og i folks eget hjem. De kan også nydes i det fri, og adskillige kunstværker er placeret rundt omkring i Danmark, som vi alle kan betragte og nyde helt gratis.

I Hvide Sande kan man besøge “Vestled”, der er skabt i et samarbejde mellem arkitekten Carsten Juel-Christiansen, landskabsarkitekten Torben Schønherr og billedhugger Marianne Hesselbjerg. Det er en overflade belagt med teglsten på 1350 kvadratmeter, som befinder sig ved klitterne ned til stranden. Dette kunstværk tilbyder en smuk og nem rute ned til stranden og havet.

Lidt uden for Esbjerg kan man besøge “Mennesket ved havet”, som befinder sig ved Sædding Strand. Det er en betonskulptur bestående af fire hvide menneskefigurer, der sidder og kigger ud på havet. Manden bag dette kunstværk er Svend Wiig Hansen.

Langs Brombærstien ved Odense kan man på sin cykel- eller gåtur betragte en række kugle- og kegletræer i adskillige farver. De er fordelt rundt i landskabet og giver området liv, og om aftenen bidrager de også med lys i mørket. Denne gruppe skulpturer er skabt af Peter Holm.

Ydermere er Egeskov slot og den tilhørende park placeret på Fyn, og kan prale af Danmarks smukkeste have, labyrinter, legeplads og diverse udstillinger af berømte samlinger.

Foruden Den lille Havfrue på Langelinie i København kan man også tage forbi Helsingør og betragte den statue, der kaldes hendes lillebror. Han sidder lidt i samme stilling, som hans såkaldte søster, mens han kigger ud over omgivelserne på havnen.

Tager man til Bagsværd og går en tur rundt om søen her, vil man støde på værket “Eremitagen og bjergbestigersken”. Det består af en hvid, buet betontrappe og en stor bronzeskulptur. Dette kunstværk slynger sig op ad skråningen til det norske hus, der ligger der, og er skabt af Hein Heisen.

Dette er blot et snævert uddrag af de skønne kunstværker, der kan findes i den danske natur, og du kan finde mange flere.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

dante