Giv kunsten de rigtige rammer

Giv kunsten de rigtige rammer

Når man hænger kunst op på væggen, spiller rammen en større rolle, end du måske lige regner med.

Rammens betydning strækker sig langt ud over blot at være en simpel kant omkring kunstværket. Her oplistes en række gode grunde til, hvorfor Rammer er så vigtige, når du hænger kunst op på væggen derhjemme.

Beskytter mod støv og ridser

På det mere praktiske plan tilbyder rammer naturligvis beskyttelse mod ridser eller trykmærker, der let kan opstå, når billeder flyttes rundt. Glasset eller plastikken i rammen beskytter desuden kunstværket mod støv, snavs, sollys og fugtighed, der kan forårsage blegning eller nedbrydning af materialerne.

Med en velvalgt ramme kan du samtidig fremhæve kunstværkets farver, teksturer og komposition, så du på den måde får det bedste frem i værket. Rammen kan også fungere som en grænse, der skiller kunstværket fra omgivelserne og får beskuerens øje til at fokusere på selve kunsten.

Forbedrer præsentationen

Rammer kan enten komplementere værket gennem stil og farve, eller danne en markant kontrast, der yderligere forstærker oplevelsen af kunstværket. En ramme tilføjer en form for afslutning og polering til kunstværket, og det viser, at værket er værd at se på og vise frem. Det bidrager igen til en professionel og “færdig” præsentation af kunsten.

For kunstsamlere og investorer er rammen også en måde at bevare værket på, hvilket kan være afgørende for dets værdi på længere sigt. En velbevaret ramme understreger nemlig, at kunstværket er blevet passet på, og det er naturligvis vigtigt, når værket skal vurderes eller sælges.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

dante